Насиру плаши Левски с дело за един милион

Изпитващият сериозни финансови затруднения Левски е на път да се озове в още по-тежко положение. Футболен агент заплаши да заведе дело срещу сините във ФИФА за един милион лева, пише Мач Телеграф. Това е бившият капитан на Гана Юсуф Чибса, който представлява интересите на Насиру Мохамед. Преди дни Мохамед, който се провали по време на престоя си в Левски, напусна Левски заради неизплатени заплати от началото на годината.

Насиру Мохамед дава Левски на ФИФА
Насиру Мохамед дава Левски на ФИФА

Агентът на 26-годишния ганаец ще настоява пред ФИФА Левски да изплати всички заплати до края на договора на клиента му. Мохамед има контракт със "сините" до следващото лято. Според запознати заплатата на фланговия футболист на Герена е била в размер на 17 500 евро на месец, въпреки че в Гана цитираха друга сума – 22 000 евро. И в двата случая сумата е доста сериозна и ще тежи на бюджета Левски.

 "Сините" вече загубиха едно дело пред ФИФА, заведено от бившия треньор на тима Петър Хубчев. Както е известно, през последните дни от Герена заради неизплатени заплати си тръгнаха още Ребин Сулака, Тома Даске и Фейсал Рерас. Сулака напусна по взаимно съгласие и ще търси единствено заработените си до момента заплати. Според запознати такива преговори се водят и с Даске, Рерас и Мохамед. 

За момента останалите чужденци са уверили, че нямат намерение да напускат поне до края на сезона. Това са Билал Бари, Драган Михайлович, Зоран Микулич и Начо Монсалве.

Още от БГ Футбол

Виж всички