Байерн задоволи финансовите ни изисквания, потвърди директорът на Лайпциг

Изпълнителният директор на РБ Лайпциг Оливер Минцлаф потвърди, че клубът е получил неустойка от Байерн Мюнхен, който подписа с треньора на "биковете" Юлиан Нагелсман. Той не уточни за каква сума става въпрос, но според различните източници компенсацията е в диапазона 15-25 млн. евро.

"През последните няколко дни имаше голяма активност по отношение на треньорския пост в Байерн Мюнхен. Заради това Юлиан Нагелсман се свърза с нас и в отворени разговори той сподели, че отдавна мечтае да стане треньор на Байерн, както и че би искал да замине за Мюнхен, ако му се отдаде възможност за това след края на сезона. Юлиан измина фантастичен път в Лайпциг и разви клуба много успешно. Той не само, че подобри отделните играчи, но също така отведе отбора като колектив до следващото ниво.

Подписахме дългосрочен договор, който първоначално не включваше сценарий за неговото напускане. Въпреки това силното желание на Юлиан да стане треньор на Байерн ни накара да отворим вратата за интензивни преговори, при положение че бъдат изпълнени определени условия. В разговорите ни с представителите на Байерн ние бяхме задоволени по отношение на финансовите ни изисквания. Сега ние трябва да се справим с останалите мачове от сезона с Юлиан и неговия отбор, за да направим тази кампания най-успешната в клубната история. Скоро ще излезем с изявление относно наследника на Юлиан", заяви Минцлаф пред клубния сайт.

Още от Футбол свят

Виж всички