Бербатов: Изненадан съм от уволнението на Моуриньо, знам какво трябва да направи Даниел Леви

Бербатов: Изненадан съм от уволнението на Моуриньо, знам какво трябва да направи Даниел Леви

Бившият голмайстор на Тотнъм Димитър Бербатов призна, че е много изненадан от уволнението на Жозе Моуриньо дни преди финала за Купата на лигата, в който клубът преследва първи трофей от 13 години. След като един от най-добрите мениджъри в света не е успял, сега президентът Даниел Леви трябва да гласува доверие на млад треньор, който има свежи идеи. Според Бербатов временният мениджър Райън Мейсън трябва да остане на поста, ако успее да спечели трофея в края на седмицата.

"Изненадан съм, че в Тотнъм решиха да уволнят Моуриньо. Моментът е ужасен - до финала за Карабао Къп има само няколко дни, а клубът се бори за първи трофей от 13 години. Каквото и да мислите за Моуриньо, не може да отречете, че той печели трофеи, където и да отиде. Много съм изненадан, защото това не бе подходящият момент.

В своята кариера Моуриньо винаги в бил на най-високото ниво. Може би не бе подготвен да се справи с проблемите на отбор, който невинаги е близо до върха в лигата. Сър Алекс Фъргюсън казваше, че трябва да се развива постоянно, защото в противен случай ще бъде приключен за играта. Моуриньо не промени много в Юнайтед, в Тотнъм и във втория си престой в Челси. Мисля, че трябва да се промени, за да се върне там, където беше преди.

Тотнъм има нужда от млад мениджър, който да мисли в перспектива и да има свежи идеи. Някой, който иска да работи здраво, да върши правилните неща и да налага атрактивния футбол, който феновете искат да виждат. Привържениците на Тотнъм предпочитат да загубят с 4:5, отколкото да спечелят с 1:0 и да заспят.

Ще бъде хубаво да видя Райън Мейсън и Ледли Кинг начело на отбора през следващия сезон. Според мен шансовете за това са 50%. След като си назначил един от най-добрите мениджъри в света и си го уволнил 17 месеца по-късно, дай работата на някой, който няма такъв опит, но притежава нови идеи и иска да гради. Понякога помага да си бивш играч на този клуб и да водиш отбора. Какво трябва да направи Даниел Леви, ако Тотнъм спечели Карабао Къп? Трябва да даде шанс на Райън Мейсън", коментира Бербатов в своята рубрика в Betfair. 

Още от Футбол свят

Виж всички