Официално: България ще се изправи срещу световния шампион

Контролата между националните отбори на България и Франция вече е официализирана с договор между федерациите на двете страни. Мачът ще се играе на 8 юни в Париж и е в календара на селекционерите Ясен Петров и Дидие Дешан. За актуалните световни шампиони това ще бъде последната среща преди началото на Европейското първенство. 

"Петлите" стартират срещу Германия на 15 юни на "Алианц Арена" в Мюнхен. Вече е ясно и коя телевизия е взела правата за контролата. Това е националната френска TF1. Три телевизии държат правата за излъчване на мачовете на националния отбор на Франция. ТF1 излъчва 28-те най-рейтингови срещи, които представляват интерес за обществеността.

Следващите 36 други мачове попадат в списъка на приоритети на телевизия beIN Sports, като основно срещите срещу арабски отбори се излъчват там. Най-малък брой мачове са пиртежание на телевизия M6. За Ясен Петров и българския национален отбор това е третата среща през летния цикъл. Другите две пак са срещу участници на Европейското първенство. На 31-и май гостуваме на Словакия, а на 5-и юни на Русия.

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти