Шефът на съдиите атакува клубове и журналисти, обяви, че има дузпи срещу Монтана и ЦСКА-София

Председателят на Съдийската комисия Костадин Гергинов коментира днес в студио “Дерби” въпроси, свързани със съдийството. Там той обяви, че е имало дузпи за Лудогорец и Арда съответно срещу Монтана и ЦСКА-София. Според Гергинов, атаката срещу него започнала след контузията на Антон Недялков в мача на разградчани срещу Царско село за Купата, който бе спечелен от орлите с 2:1. 

Също така шефът на реферите коментира и думите си оп преди време, че в клубовете има хора, които отговарят за съдиите. Той даде за пример такива от Пирин (Благоевград) и ЦСКА 1948. 

Гергинов не пропусна да атакува и журналисти. Един, който бил на “Армията” преди няколко дни, не знаел, че БАТЕ е беларуски, а не руски отбор. За друг пък, който водел спортно шоу, Гергинов се чудел как хигиенистката чистела студиото му от многото плюнки. 

“Атаките започнаха след Царско село - Лудогорец и по-специално след контузията на Антон Недялков”, твърди Гергинов. “Бях на Армията за ЦСКА - Лудогорец. Исках да се видя с журналистте и да дебатираме, но никой не прояви интерес. След мача един неуспял журналист каза: “Не разбирам от футбол”, но се почна за съдиите. Чудя се дали съм бил на този мач или не. Защо Волен Чинков свири ЦСКА-София - Лудогорец, след като е от София? Колегата, който се изказа от Лудогорец, ваш колега, журналист. Съдийството е основано петдесет години преди да се роди този ваш колега. То е на 100 години. Още в Царство България софийските съдии имат отговорността да свирят на софийските отбори - така е било, така и ще бъде”, започна Гергинов, който коментира и дузпите от последния кръг на ЦСКА-София - Арда и Лудогорец - Монтана. 

“Дузпите са защитими - и на ЦСКА- Арда, и на Лудогорец - Монтана. На Лудогорец има преса, смачкване. На Арда има завъртане”, обяви Гергинов, който разкри, че много хора му се обаждат, за да го подкрепят, че си върши добре работата.

 Шефът на съдиите направи признание, че до този момент е сменил двама съдийски наблюдатели. Това са тези на Левски - Славия и Лудогорец - Левски. “Смених съдийския наблюдател на Левски - Славия Йордан Сталев с Антон Генов. Направих го, защото Венцеслав Стефанов каза преди мача, че Йордан Сталев е точният човек за председател. Не ме притеснява, че е точният човек, а ме притеснява изказването да не се преекспонира. Смених и съдийския наблюдател за предстоящия мач между Лудогорец и Левски. Трябваше да е Петър Петров, но във футболните среди се говори, че имал симпатии към Лудогорец. Предупредих Георги Йорданов да внимава с назначенията”, обяви аргументите си Гергинов, който бе помолен да даде примери за хора от клубове, които отговарят за реферите. 

“В Пирин (Благоевград) кой е изпълнителен директор? В ЦСКА 1948 кой работи? Ако видите жалбите на даден клуб, ще разберете, че има намеси на съдии. Дали е щатен, дали само помага - няма нищо лошо”, каза Костадин Гергинов, който допълни: “Много съм радостен, че съдии, за които се твърди, че обслужват дадени клубове, показаха, че могат да свирят. За ЦСКА-Локомотив (Пловдив) то не бяха писаници, то не бе чудо. Съвсем обективно се подбират съдиите. Това, че грешат - човешко е да грешат”, категоричен е Гергинов, който твърди, че атаките срещу него са на лична основа. 

4 Костадин Гергинов в Студио Дерби

“Убеден съм, че атаките са лично срещу мен. Не смятам, че съм направил нещо грешно, че съдиите искам да свирят равнопоставено и да няма чадър”, сигурен е съдийският шеф. Той не пропусна да даде примери и да коментира работата на журналистите. “Онзи ден, гледайки ЦСКА, ваш колега каза, че ЦСКА отстранил руския БАТЕ Борисов. Аз мислех, че е от Беларус. Всички грешат.” 

Относно критиките срещу него, Гергинов допълни: “Не знам как хигиенистката чисти студиото на едно шоу - то плюнки, то чудо. Когато си пробвал като футболен съдия и не си успял, дай да ги плюем. Синът му е съдия.” 

В заключение Гергинов повтори, че откакто заема председател на Съдийската комисия, само един президент му се е обаждал. “Извън атаките в медиите ми се обади един президент преди ЦСКА - Локомотив, Христо Крушарски. Той сподели, че се притеснявал, защото еди кой си си пил кафето с еди кой си. Друг не ми се е обаждал”, завърши Гергинов. Има противопоставяне между ФИФА и УЕФА, ФИФА не използва ВАР. Голът на Марадона ще се помни винаги, а сега такова фалшиво изпълнение ще се забрави веднага.

Снимки: Борислав Трошев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти