Касабов: Заиграхме добре, но след като мачът беше свършил (видео)

Временно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов обяви, че не е искал да се задържи толкова дълго начало на футболния съюз, но това нещо се е случило по независещи от него причини. Също така той допълни за днешната загуба на България с 1:3 от Швейцария, че нашите са заиграли добре, когато мачът е бил свършил, т.е. след като гостите ни поведоха с 3:0.

 “Няма какво да се каже. Да, след като мачът беше свършил, заиграхме добре. Знаете, че съм оптимист по принцип. Все пак това е първи мач, не могат да се направят генерални изводи. Но играхме по-добре, особено през второто полувреме. Тогава момчетата се отпуснаха и заиграха по-добре. Надявам се срещу Италия да играят целия мач така, както играха през второто полувреме. Искам да видя България на първото място, но трябва да сме реалисти. Целта е България да играе по-добре от последния квалификационен цикъл. Да надграждат”, каза Касабов, след което говори по темата “Извънреден конгрес на БФС”. 

“Очаквах да бъда президент за кратък период, да организираме конгрес и да се оттегля. Но поради независещи от нас причини той се отлага два пъти. През юни конгресът е извънреден, уставът не позволява той да е редовен. През 2022-а е редовен. Моята задача е да направя така, че конгресът да протече демократично и прозрачно. И ви гарантирам, че ще направя всичко възможно. Който бъде избран от делегатите, да поеме. Само конгресът може да пормени устава, това не може да стане административно. Конгресът може да приеме всякакво решение. Ако не ме лъже паметта, г-н Порточанов дълго време съди БФС, че му беше намален мандата. Не виждам да се случи нещо страшно, че ще има редовен конгрес. Не това е проблемът на българския футбол”, допълни настоящият президент на БФС.

Още от БГ Футбол

Виж всички