Здраво дерби без победител между Кюстендил и Беласица и анализ на Югозапада от страна на Кириакос Георгиу

В поредното издание на предаването, посветено на третото ниво на българския футбол - 'Часът на Трета лига" по Sportal.bg, освен най-интересното от кръга, зрителите успяха да видят и интересен разговор с наставника на Оборище (Панагюрище) Кириакос Георгиу. Не само анализ на надпреварата в Югозападната Трета лига и подробности от кухнята на панагюрци, но специалистът предложи и връщането на стар формат във втора лига, а именно разделение на две групи. Това според него ще намали разходите на отборите в кризата значително, а също така ще отвори повече възможности за изява пред младите таланти.

Освен разговор със специалиста, наскоро поел Оборище, зрителите видяха и кадри от здравата битка между Кюстендил и Беласица, завършила без победител. Типично за дерби на Югозапада в мача имаше много битка, здрави единоборства, спорни моменти и драма до самия край на срещата.

Кюстендил и Беласица поделиха точките след късна драма на "Осогово" (видео+снимки)
Кюстендил и Беласица поделиха точките след късна драма на "Осогово" (видео+снимки)

За Феновете на север пък подготвихме видео от дебютният успех на Ферарио Спасов начело на Левски (Лом), както и грешната стъпка на Спартак (Варна) дошла само седмица преди дербито с втория Светкавица (Търговище), което може да реши първенеца в Североизточната Трета лига. 

Още от БГ Футбол

Виж всички