Дамбраускас: По-доволен съм от 1:0 срещу Арда, отколкото от 4:1 срещу Берое

Дамбраускас: По-доволен съм от 1:0 срещу Арда, отколкото от 4:1 срещу Берое

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас обяви, че е далеч по-щастлив от днешния труден успех с 1:0 над Арда, отколкото изразителната победа с 4:1 над Берое в предишния кръг. Орлите победиха тима от Кърдлажи с попадение на Вандерсон секунди преди да изтече добавеното време.

Срещнахме много добър отбор. За мен Арда е един от най-добре организираните клубове. Не очаквахме лесен двубой. Ако двубоят бе завършил 0:0, това нямаше да бъде заслужено, защото и двата тима атакуваха. Имаха своите шансове. Смените направиха разликата. Може да звучи смешно, но съм по-доволен от днешната победа с 1:0, отколкото тази срещу Берое с 4:1. Липсваха ни важни състезатели като Сантана и Дяков, но намерихме решенията.

Доволен съм от това как заработи този ход с Каули и Янков. Тези 90 минути са доста добри за Доминик в двубой срещу такъв съперник.

Срещу всеки отбор имаме отделен план на база анализите, които сме правили. В серия сме от 3-4 двубоя, в които побеждаваме. Трябва да запазим тази увереност от днес.

Атакувайки 100 пъти ти може да загубиш топката 100 пъти, но това не трябва да ни притеснява, а когато грешката се случи, да имаме план как да реагираме. Не създадохме толкова голови положения, колкото искахме, но важното е да имаме план. Днес това бе Вандерсон”, заяви Дамбраускас.

снимка: ludogorets.com

Още от БГ Футбол

Виж всички