Данило Тасич - моторът на Левски Лукойл

Данило Тасич - моторът на Левски Лукойл

Вчера отборът на Левски Лукойл записа 13-ата си победа за сезона в Националната Баскетболна Лига. Столичният тим спечели най-голямото дерби на българския баскетбол в последните години, налагайки се над своя пряк съперник Балкан (Ботевград) с 81:76 като гост. Успехът не дойде никак лесно за "сините", тъй като мачът бе равностоен през по-голямата част от времето, но в последната четвърт Данило Тасич и компания показаха повече постоянство и си тръгнаха от Ботевград с успеха.

65 Левски Лукойл - Рилски Спортист

Именно Тасич за пореден път бе лидерът на Левски Лукойл. Сръбският център, който е втори по резултатност в Лигата, единствен прехвърли 20-те точки от всички играчи на паркета и завърши дербито с цели 27 точки плюс 9 борби. 27-годишният гигант, който пристигна в София през януари миналата година от румънския Питещ, прави наистина забележителен сезон и стои в основата на доброто представяне на "сините" в първенството.

29 Левски-Лукойл - Тунджа (Ямбол)

В момента Тасич регистрира средни показатели от 20.0 точки, 9.6 борби, 4.1 асистенции и 1.6 чадъра при цели 67% точни стрелби от зоната за две точки, като също така води класацията на НБЛ по коефициент на полезно действие - 29.8. Сърбинът няма пропуснат мач през настоящия сезон, така че все още не можем да кажем какъв би бил обликът на Левски Лукойл без него на паркета. Ясно е обаче, че Тасич се оформи като основният играч в състава на старши треньора Константин Папазов. Съотборниците му също извличат много позитиви от наличието на 208-сантиметровия център, тъй като той много добре умее да вижда и чете играта, а аргумент за това са седемте му мача с поне 5 записани асистенции - добро число за гигант в подкошието.

49 Левски Лукойл - Берое

Сега на Тасич и по-голямата част от отбора на Левски Лукойл им предстои кратка почивка преди началото на решителните срещи от сезона - Купата на България и третото завъртане на родния баскетболен шампионат през март.

Още от Баскетбол

Виж всички