Гледай на живо

"Трето полувреме" след Италия - Швейцария

Янис последва примера на ЛеБрон и се обяви против Мача на звездите

Янис последва примера на ЛеБрон и се обяви против Мача на звездите

Лидерът на Милуоки Бъкс Янис Адетокумбо също се обяви против провеждането на Мача на звездите през март. Тазгодишното юбилейно 70-о издание на демонстративното събитие ще се състои на 7 март след разбирателство между НБА и Асоциацията на играчите. Янис обаче заяви, че ще последва примера на ЛеБрон Джеймс, който "няма енергия и не се вълнува от Мача на звездите".

ЛеБрон нападна НБА заради провеждането на Мача на звездите
ЛеБрон нападна НБА заради провеждането на Мача на звездите

"Всеки играч очакваше тези около пет дни, които да използва за почивка. Трябва да следваме ЛеБрон. Той каза, че не се вълнува и няма енергия от Мача на звездите и мога да потвърдя, че аз се чувствам по същия начин. В момента наистина не ми пука за събитието. Не можем да си видим семействата... Искам да пътувам до Испания и да видя малкия си брат, искам той да дойде да ме види. Просто нямам енергия", каза двукратният носител на MVP наградата на пресконференция след победата на "елените" над Кливланд снощи.

"В края на краищата, ако ни задължат да бъдем там, то трябва да си свършим работата и да отидем. Аз винаги си върша работата. Винаги се опитвам да служа за пример. Но, дълбоко в себе си, не искам да го правя. Искам да си взема почивка", добави гръцкият национал.

Янис добави, че не вижда смисъл събитието да се провежда, ако феновете не бъдат допуснати в залата: "Ако Мачът на звездите се проведе, то се надявам поне феновете да са там и да играем за тях. Защо да провеждаме Мач на звездите, ако няма фенове? Не виждам смисъл в това".

Още от Баскетбол

Виж всички