Марк Кюбан защити Дончич от критиките

Марк Кюбан защити Дончич от критиките

Собственикът на Далас Маверикс Марк Кюбан не остана безразличен към мнението на журналиста от ESPN Зак Лоу, който критикува голямата звезда на тексасци Лука Дончич. Преди няколко дни Лоу нарече словенеца "хленчо", а ето как прозвуча изказването му в контекст.

"Лука се превърна в един от най-големите хленчовци в НБА. При всеки пробив той се оплаква на съдиите и иска фаулове. Хаби толкова енергия за хленчене и обясняване, че това даже смуче от живота на отбора толкова много пъти през настоящия сезон", каза авторът на ESPN в своя подкаст.

Кюбан обаче реагира доста бурно на откровения коментар на Лоу и отвърна по следния начин: "Нач*кай си го, Зак Лоу... Нищо не разбираш от баскетбол. Аз познавам Лука и мога да кажа, че той е отдаден и просто иска да печели. Той не е хленчо, а истински баскетболист", заяви собственикът на Далас в гостуване по Vice TV.

През настоящия сезон Дончич наистина има някои колебливи изяви, като най-големият регрес в играта му е стрелбата от тройката - само 29% отбелязани стрелби отдалеч. Юношата на Реал Мадрид записва средно по 27.2 точки, 8.8 борби и 9.4 асистенции, но Далас е чак на 14-ата позиция в Западната конференция с 9 победи и 14 загуби. Вчера тексасци бяха разпиляни от Голдън Стейт Уориърс със 116:147.

Още от Баскетбол

Виж всички