Ивелин Попов се завръща по-бързо от очакванията?

Ивелин Попов се завръща по-бързо от очакванията?
Ивелин Попов не изключи завръщане в националния отбор
Ивелин Попов не изключи завръщане в националния отбор

Бившият капитан на националния отбор на България по футбол Ивелин Попов се надява да успее да се завърне в игра още в края на следващия месец. Попов се възстановява от контузия на увредени връзки и менискус на дясното коляно, която получи на 25 август при дебюта си за руския ФК Сочи. Халфът се оперира в Барселона и в момента се готви по специален режим на лагера на отбора си в Турция.

"Вече се чувствам по-добре. Започнах да тичам, да работя с топка. Някои тренировки провеждам изцяло с отбора. Надявам се в началото на втория лагер да мога да тренирам в общата група", коментира Попов за mukola.net. "След операцията в Барселона по два пъти на ден бях на физиотерапия. Процедурите бяха тежки, по два часа. След това през декември се върнах в Сочи, където продължих рехабилитациите. Лекарят на отбора ми каза, че всичко върви по план", допълни той.


Първоначалните прогнози за въстановяването на Попов бяха за между 8 и 10 месеца, но той се надява да се завърне по-скоро на терена. "Имам поводи за оптимизъм. Вече натоварвам коляното по-сериозно и няма негативна реакция. Може да се завърна в игра след шест месеца, а дори и по-бързо. Това е краят на февруари", каза той.

Попов, който се оттегли от националния отбор на България през ноември 2019 година, призна, че е разговарял с новия национален селекционер Ясен Петров. "Когато назначиха Ясен Петров, той ми се обади и ме попита за плановете ми. Отговорих му, че първо трябва да си върна мястото в състава на Сочи, а след това ще видим", каза още 33-годишният полузащитник.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички