Договорът на Меси, който разори Барселона

Договорът на Меси, който разори Барселона

Една от най-големите звезди на съвременния футбол - Лионел Меси получава шокиращ дори за футбола размер на заплата. Авторитетното испанско издание "Ел Мундо" публикува последния контракт между Меси и Барселона на стойност над половин милиард евро, който е подписан през ноември 2017 година, когато каталунците бяха оглавявани от Джосеп Мария Бартомеу.

Под заглавие "Договорът на Лионел Меси, който разори Барселона" се посочва, че в рамките на четирите сезона на споразумението до лятото на 2021 година каталунският клуб се е съгласил да заплати брутна сума от 555,237,619 евро на аржентинската звезда. В това число са включени фиксирани заплати, възнаграждение за маркетингови права и различни бонуси, които донасят на Меси по около 138 милиона евро на сезон.

"Ел Мундо" също така посочва, че от Барселона са се съгласили да заплатят премия от малко над 115 милиона за подновяването на контракта на нападателя, в който е заложен и специален бонус за лоялност за четирите години на обща стойност почти 78 милиона евро, от които Меси вече е получил около 92 процента.

Барселона е в сериозна финансова криза и заплатите на играчите бяха намалени, за да се осигури известно олекотяване на напрежението върху клуба, но въпреки това през последната седмица в различни медии се появиха информации, че каталунците продължават да са близо до фалит. В момента те са управлявани от временен президент - Карлес Тускетс, а за 7 март са насрочени избори. За абсолютен фаворит да оглави клуба е смятан бившият президент Жоан Лапорта, който бе начело между 2003-а и 2010-а година.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички