Павел Маринов пред Sportal.bg: Черноморец е доста неудобен отбор

Павел Маринов пред Sportal.bg: Черноморец е доста неудобен отбор

След загубата от Академик Пловдив в Балканската лига вчера, Берое ще се опита да намери сили да изиграе третия си мач за последните шест дни. Момчетата на Любомир Минчев излизат срещу приятната изненада този сезон – Черноморец, опитвайки да запазят четвъртото си място във временното класиране на НБЛ. Срещата е утре от 19:00 часа в Бургас.

Преди това баскетболистът на Берое Павел Маринов сподели пред Sportal.bg какви са очакванията му за сблъсъка с „акулите” на Васил Евтимов:

„Много атлетичен отбор, който играе много бързо. Треньорът Васил Евтимов е интересен, дава страшно много енергия на играчите, подкрепя ги. В следващия момент им се кара, танцува с тях на Преслава, подкрепя ги доста в социалните мрежи. Той е треньор за първа година и е много ентусиазиран в момента. Нека да запази тази енергия занапред. Иначе Черноморец разполага с трима американци, които са в доста добър ритъм. Като индивидуални показатели са едни от най-добрите играчи в първенството. Около тях са Евгени Хаджирусев, Константин Коев. Отборът е доста неудобен. Трябва да им спрем бързата атака, защото бягат страшно много. Трябва да си подсигурим борбата под нашия кош и от там нататък вече да играем баскетбол.”, заяви Маринов.

Берое заема четвърта позиция в класирането с актив от 8 победи и 6 загуби, а Черноморец се нарежда на шесто място в таблицата с 6 успеха и 8 поражения.  

Снимка: НБЛ 

Още от Баскетбол

Виж всички