Михаил Александров сподели кой е ключът за успехите на Арда (видео)

Михаил Александров сподели кой е ключът за успехите на Арда (видео)

Крилото на Арда (Кърджали) Михаил Александров даде специално интервю за Sportal.bg, в което говори за амбициите си с тима, преодоляната контузия в коляното, както и за националния отбор на България. 

"Мисля, че е нормално да има умора. Затова сме дошли - да се натоварим и да сме готови за първенството. Никой не очаква, че ще бъде лесно. Контролите се правят, за да изчистим грешките, които трупаме по време на мачовете. Всяка контрола е положителна. Получих лек спазъм преди последния мач и решихме да не рискувам. Коляното ми не беше в най-доброто си състояние преди време. Много е тежко да преодолееш контузия. Трябва да си много упорит и никога да не мислиш, че нещата няма да се получат. Трябва да мислиш доста позитивно. Аз имам позитивно мислене". 

"Мислех, че е време за край на кариерата ми, но никога не съм си го поставял за цел. Моята цел беше да се върна в игра. Със сигурност ми липсват някои неща - мускулатура и бързина, но тези неща се придобиват и от тях не ме е страх. Ако бъдем максималисти, със сигурност имаше мачове, в които можеше да извлечем повече точки. Все пак смятам, че това, което постигнахме до зимата, е нещо доста голямо за отбора. Ако продължаваме по този начин, мястото ни в шестицата е сигурно. Аз съм максималист. Когато ми се постави цел, гледам да я надхвърлям. За мен във всеки мач се излиза за победа и няма нищо различно в моята глава". 

"Имаме страхотен колектив, момчетата са доста работливи и всеки дава максимума от себе си. Имаме добра конкуренция на всеки пост, което е много важно за всеки отбор. Може би това е ключът към успеха". 

"В момента Лудогорец е с няколко класи над другите отбори. Направихме доста силни мачове, включително и в мачовете срещу тях. Във футбола се случват хиляда ситуации и очакваш хиляда и първата". 

"Слушах колегите, които гледаха церемонията "Футболист на годината". Поздравявам момчетата, класирали се на първо, второ и трето място. Желая им да са живи и здрави и да могат да показват повече. Когато един отбор с по-ниски очаквания се изкачи на високо място, няма как да не се отчете работата на треньорите. Няма как това да остане недооценено. Голът на Коконов беше по-различен от останалите и беше по-интересен. Може би заслужаваше да победи, но хората така са преценили". 

"Гледам да вляза във форма и да играя постоянно в отбора си. Не ми е фиксидея националният отбор. Голът ми срещу Франция беше по-специален. Стадионът беше пълен, световният шампион се изправя срещу теб, а ти му повеждаш с 1:0. С този гол малко ги ядосахме и започнаха да играят по-сериозно. Преди квалификациите шансовете на всеки отбор са 50/50. Не мога да приема някой, който казва, че няма да се класираме. Трябва да се мисли малко по-позитивно и мотивиращо за футболистите". 

"Пазя само хубави спомени от престоя ми в Полша и Русия. Може би в Русия израснах най-много като футболист. Честно казано не ми се и тръгваше. Просто обстоятелствата бяха такива, че трябваше да си тръгна заради контузията. Годините не ме притесняват, стига коляното да ме държи. Има доста примери в чужбина, които доказват, че можеш да играеш на високо ниво без значение от годините".

"Не искам да поставям цел пред отбора. Това е бреме за всеки футболист. Важното е да сме живи и здрави. През последните години съдбата ми го показва за пореден път. Ако не притежаваш здраве, няма как да постигнеш каквото и да е. Нека бъдем малко по-позитивни през новата година".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички