Пиоли: Манджукич е готов, ще намира ритъма си с мачове

Пиоли: Манджукич е готов, ще намира ритъма си с мачове

Наставникът на Милан Стефано Пиоли заяви, че новото попълнение Марио Манджукич е в достатъчно добра физическа форма и може да играе още утре срещу Аталанта. Хърватинът не е участвал в официален мач от март.

"Марио пасна добре веднага. Той е работил в Италия и има модерен, европейски манталитет. Няма никакви проблеми относно неговото включване в групата, това донесе само позитивни емоции. Физически е много добре. Не е играл от дълго време, но пристигна зареден, нетърпелив да се включи и отлично настроен", заяви Пиоли.

"Има два варианта: да го държа извън състава 3-4 седмици, за да достигне максимално добро състояние или да го пусна на терена и да намери ритъма си. Аз избрах втория вариант. Той е готов да играе утре", допълни той.

Треньорът вярва, че Манджукич може да играе със Златан Ибрахимович: "Мисля така и вярвам, че това е възможност, но Марио сега пристигна. Има нужда да намери ритъма си. Една от причините да дойде е да играе със Златан. Ситуациите ще определят какъв избор ще правим. Аз съм отворен към всякакви решения."
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички