Райнов: Искам да виждам Левски победител, Купата е нашата основна цел

Райнов: Искам да виждам Левски победител, Купата е нашата основна цел
Сулака проведе първа тренировка с Левски
Сулака проведе първа тренировка с Левски

Халфът на Левски Мартин Райнов коментира подготовката на тима в Хърватия, както и целите на столичния клуб през пролетния полусезон. Райнов призна защо е избрал да играе с номер 4 на гърба, както и че голямата цел на отбора е Купата на България. Ето какво каза той пред клубната телевизия:

"Нормално се чувствам като за подготовка. Периодът е с големи натоварвания за нас. Тук сме, за да свършим работа, да се подготвим за първенството и да печелим. Тази подготовка ще ни е ползотворна, защото имаме нужда да бъдем по-добре физически в мачовете. За мен всички мачове са важни, дори и на тренировки е важно да печеля. След загубата от Домжале всеки беше ядосан. Трябва да се стремим към победи във всеки двубой. Искаме да играем добре и да печелим.

Смятам, че младите се стараят във всяка тренировка. Мъжката подготовка е малко по-различна, не мога аз да им давам оценки. Опитваме се да им помагаме и по-бързо да влизат в ритъм и да израстват. Свикнах с изискванията на Стоянович - той иска атака и да печелим. Искам да виждам Левски победител. И 1:0 да е, дори и грозно, важно е да сме победители. Моето желание беше да си опитам късмета в чужбина. Офертите, които дойдоха прецених, че не са добри за мен. От България също имах предложения, но щом Левски ми бяха оставили отворена врата, нямаше как да отида в друг отбор, щом Левски ме иска.
Не знам защо избрах №4, Горанов ми каза, че ще ми бъде на късмет. Лентата е отговорност, но нашият капитан е Ники Михайлов. В Левски всеки трябва да бъде капитан без лента. Очаквам с нетърпение мача с Берое за Купата. Очаквам победа. Купата е нашата цел, но имаме и първенство, където трябва да завършим колкото се може по-напред. Не отива на Левски сегашното място. Голямо "Благодаря" на феновете. Даваме всичко от себе си, знаем, че представянето ни не е нормално за отбор като Левски, но победите ще дойдат. Работим много здраво!", заяви Райнов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти