Рио Фърдинанд призна: Веднъж излязох пиян срещу Арсенал

Рио Фърдинанд призна: Веднъж излязох пиян срещу Арсенал

Бившият защитник Рио Фърдинанд направи забележителна кариера по английските терени, спечелвайки шест титли с Манчестър Юнайтед. Оказва се обаче, че той не винаги е бил пълен професионалист. Някогашният съотборник на Димитър Бербатов призна, че като играч на Уест Хам е взел участие в мач, докато е бил пиян.

“Бях на 17 години и трябваше да гостуваме на Арсенал. Но тъй като не бях попаднал в групата за мача, обърнах три чаши с бренди и кола”, започна разказа си Фърдинанд при гостуването си в The Mo Gilligan Podcast.

Малко преди началото на срещата обаче Паоло Футре отказва да излезе на терена, защото от Уест Хам не спазили обещанието да му дадат фланелката с №10.

“И тогава изведнъж в последния момент при мен идва домакинът и ми казва, че все пак са ме включили в групата на мястото на Футре - продължи Рио. - А аз в този момент стоя с чаша в ръка, но той ми вика да я оставям. Оле-ле-ле, на три брендита съм, а ще играя на “Хайбъри”.

За радост на тогавашния тийнейджър той не е титуляр, а сяда при резервите. Но три минути преди края мениджърът Хари Реднап вкара Фърдинанд на мястото на Славен Билич.

“Стоях си на пейката си мислех: “Моля ти се, не ме пускай, защото съм изпил толкова, че няма как да играя. Но в крайна сметка все пак Реднап заложи на мен. Трябваше да пазя персонално Йън Райт. Помня как спечелихме корнер и всички други отидоха в наказателното поле на Арсенал, докато аз останах на центъра в близост до Райт. И тогава Йън започва да ме гледа право в очите. Аз обаче се правя, че не го забелязвам и следя какво се случва в наказателното поле на съперника. И в този момент той ме сръчка с два пръста в челото, все едно да ми каже “Аха, хванах те”, добави Фърдинанд.

“Чуковете” загубиха въпросния двубой с 0:2.

Още от Футбол свят

Виж всички