Фърдинанд: В Ман Юнайтед няма лидери, Магуайър и Фернандеш не са такива

Фърдинанд: В Ман Юнайтед няма лидери, Магуайър и Фернандеш не са такива

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд  смята, че в момента в отбора на Оле Гунар Солскяер няма лидери на терена и "червените дяволи" страдат заради този факт. Капитанът Хари Магуайър и Бруно Фернандеш най-често са сочени за такива в тази селекция, но според Рио двамата не притежават подобни качества. 

"Гледах онзи ден мача с Уест Бромич. Тук не става дума само за Оле, Майк Фелън или Майкъл Карик и какво те казват отстрани. Понякога просто имаш нужда от такъв играч. Може да нямаш нищо против Бруно да изгуби топката, защото той е креативно настроен, но той я изгуби изключително леко вероятно четири пъти преди почивката. Седях, оглеждах отбора и се чудех кой ще отиде при него и ще му каже? Аз щях да крещя", сподели Рио в студиото на BT Sport. 

Когато Гари Линекер посочи Магуайър и Фернандеш именно като хората, които по принцип могат да направят това, Фърдинанд отговори: "Честно казано, не мисля, че могат.  Ако трябва да бъда по-брутален, не мисля, че изобщо някой от тях е показал подобни признаци. Може би Бруно, който е нов играч, поема отговорност в интервютата, както и на терена, когато иска топката, но не виждам никой, който може да дръпне някого настрана и да му каже: "Слушай, вече три пъти губиш топката с лекота, стегни се!". 

Да няма фенове на стадиона е отвратително, но това това ми отвори очите и ми даде възможност да видя, че в момента в отбора няма лидери и Ман Юнайтед страда от това". 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти