Лампард обясни ситуацията в Челси

Лампард обясни ситуацията в Челси

Мениджърът на Челси Франк Лампард даде своето обяснение за лошия период, през който преминават лондончани. "Сините" бяха на върха в класирането в началото на декември, но след вчерашната загуба от Манчестър Сити, която бе четвърта в последните им шест мача, са вече на осмо място. 

"Имах трудни периоди и през миналия сезон и може би имаше някои оневиняващи обстоятелства за тези домакински загуби, които хората не виждаха. Исках да завършим дори по-високо от четвъртото място, но въпреки това мисля, че то бе голямо постижение, имайки предвид наказанието и младостта на състава. Излязохме от групата на Шампионската лига и записахме 16 поредни мача без загуба. Играл съм тук дълго време, така че разбирам клуба. Ако загубиш четири мача за определен период от време, хората започват да задават въпроси. Очакванията през тази година са различни. Хората непрекъснато говорят за това колко пари сме похарчили. Да, похарчихме много пари, но действителността е такава, че футболистите са млади и не са играли заедно. Срещу Манчестър Сити за първи път можех да използвам по едно и също време Хаким Зиеш, Кристиан Пулишич и Тимо Вернер, а се очаква те да могат да взаимодействат помежду си по същия начин както Силва, Де Бройне и Стърлинг. Тези очаквания не са реални. 

Аз съм човекът, който след победата на Лийдс бе реалист и каза, че ние не сме претенденти за титлата. Сега съм същият реалист и твърдя, че всеки период на възстановяване и изграждане на един отбор е болезнен. Говоря и за другите мениджъри. Помня през какво премина Пеп Гуардиола в първата си година като мениджър на Сити. Вече познаваме историята. Можеш да градиш единствено с битка и характер. Знаем историята на Сити и Ливърпул. Не се сравнявам с тях. Първото полувреме ни показа защо това е труден период за Челси. Трябва да продължим да се борим и аз съм първият, който ще го направи", заяви Лампард. 

Още от Футбол свят

Виж всички