Алберт Попов отпадна след първия манш на слалома в Мадона ди Кампильо (Обновена)

Алберт Попов отпадна след първия манш на слалома в Мадона ди Кампильо (Обновена)

Единственият българин в Световната купа по ски алпийски дисциплини Алберт Попов не успя да се класира за втория манш на нощния слалом в италианския зимен център Мадона ди Кампильо.

Попов стартира с 36-ти стартов номер и премина трасето за 49.63 секунди, с което остана на 2.29 зад победителя в първия манш Себастиан Фьосс-Сьолеваг (Норвегия). Една от причините за голямото изоставане на българина бе топлото време през последните дни в Мадона ди Кампильо, което допринесе за бързото разваляне на трасето, което не даваше добро сцепление за по-късните стартови номера.

Попов направи силно спускане като до третата междинна контрола се движеше в график за влизане във втория манш. В последния сектор обаче, лошото състояние на пистата не позволи на Алберт да кара бързо и той загуби над 0.80 секунди, с което и шансовете си за точки от втория за сезона слалом.

В крайното класиране на първия манш, Попов завърши 31-ви, с което подобри своето класиране от вчерашния първи за сезона слалом с едно място. Разликата между него и последния класирал се за второто спускане Жан Кранец (Словения) бе само 0.03 секунди.

Вторият манш на слалома в Мадона ди Кампильо стартира в 21:45 часа българско време.

Още от Зимни спортове

Виж всички