Солскяер: Неочакваните резултати в Премиър лийг ще продължат през целия сезон

Солскяер: Неочакваните резултати в Премиър лийг ще продължат през целия сезон

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер смята, че изненадващите резултати, като тези във вчерашните мачове на Манчестър Сити и Челси, ще продължат до края на настоящия сезон. Причината за това е качеството на по-малките отбори, а и особените обстоятелства, които донесе пандемията. Утре "червените дяволи" гостуват на последния отбор във временното класиране на Висшата лига - Шефилд Юнайтед. 

"Мисля, че необичайните резултати през този сезон са знак за това какво представлява Премиър лийг и показват качеството на т.нар, по-малки тимове. Няма лесен мач във Висшата лига. Най-добрите отбори през последните няколко сезона просто имаха умението да печелят завързаните мачове, вместо да завършват наравно в тях. С този натоварен график и с всичко, което се случва в животите на хората в този период, мисля, че ще ставаме свидетели на такива неочаквани резултати в хода на целия сезон. Който има шанс да почива през седмицата, ще има голямо предимство, защото ако всяка седмица играеш по два пъти, е трудно да задържиш всеки във стопроцентова форма", заяви Солскяер. 

Норвежецът коментира и обстоятелството, че утре стражът на Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън се завръща на "Брамал Лейн", където игра под наем в предишните два сезона. "Дийн Хендерсън показа как можеш да се възползваш от някои сделки за преотстъпване под наем. Двете години в Шефилд Юнайтед го направиха по-зрял, качествен вратар. Годината във Висшата лига бе много ценна за него и за нас. Откакто се завърна при нас, той направи дебют за Англия и научи повече за стила на Ман Юнайтед, защото ние играем малко по-различно и имаме някои по-особени изисквания към него. Много сме благодарни на Шефилд Юнайтед и Крис, че му дадоха шанса да се развие по този начин. 

Солксяер даде да се разбере, че Единсон Кавани едва ли ще се завърне в игра утре: "Единсон се справя много добре с рехабилитацията, така че все още предстои да вземем решение за него. Мисля обаче, че ще бъде малко рисковано да го използвам толкова рано, така че се съмнявам, че ще бъде на разположение за утре". 

По темата за днешното уволнение на Славен Билич норвежецът заяви следното: 

"Много се натъжих, когато разбрах, че Славен е уволнен. Той свърши страхотна работа, извеждайки Уест Бромич до промоция. Познавам го от години и съм сигурен, че скоро ще се завърне. Надявам се, че във все повече клубове ще започне да се мисли дългосрочно. Това е дългосрочен бизнес, в който има нужда от краткосрочни резултати, но ключът към успехите е постоянството и търпението."

Още от Футбол свят

Виж всички