Според Хитцфелд уволнението на Фавър е грешка

Според Хитцфелд уволнението на Фавър е грешка

Бившият старши треньор на Борусия (Дортмунд) Отмар Хитцфелд не е съгласен с освобождаването на Люсиен Фавър и заяви, че уволнението му "не е оправдано". "Мисля, че е жалко, че не му беше даден шанс да продължи", каза той в интервю за швейцарския вестник "Блик".

"Убеден съм, че Дортмунд би бил най-трудният съперник на Байерн Мюнхен през сезона с него начело", добави Хитцфелд, който спечели Бундеслигата и Шампионската лига с Дортмунд и с Байерн Мюнхен. Фавър беше уволнен 24 часа след унизително домакинско поражение с 1:5 от Щутгарт в събота.

"Изненадан съм, че Дортмунд се поддаде на натиска на обществеността. Начинът на действие ми се струва необмислен", каза Хитцфелд и отбеляза, че Дортмунд е спечелил групата си в Шампионската лига.

"Ако имате млад отбор и налагате таланти, както го прави Борусия, не може да имате чувството, че ще бъдете шампион в същото време. С тази стратегия титлата не може да бъде основната цел, особено след като Дортмунд, за разлика от Байерн, продава най-добрите си играчи отново и отново", добави той.
Хитцфелд смята, че добрата репутация на Фавър не е била накърнена въпреки всичко и за него "всички врати са отворени в страни като Германия, Франция и Англия, дори в топ клубовете".

Още от Футбол свят

Виж всички