Иво Ивков: Вероятно е да се кандидатирам за президент на БФС

Иво Ивков: Вероятно е да се кандидатирам за президент на БФС

Адвокат Иво Ивков заяви, че е вероятно да се кандидатира за президент на БФС, ако има същата мощна подкрепа.

„Моята кандидатура щеше да бъде издигната от няколко клуба. Получих много сериозна подкрепа от сериозни хора и големи клубове, но по две причини няма да кажа кои са. Те не знаят за това интервю. Конгрес все някога ще има и дотогава те трябва да имат свободата да изберат някой друг, ако не моята кандидатура“, коментира Ивков в интервю за БНТ1.

„Нека видим дали ще има Конгрес. Може да се окаже, че ще изберем нов президент на Републиката преди нов президент на БФС".

„Вероятно е да се кандидатирам, ако имам същата мощна подкрепа. Първо трябва да знаем кога ще има Конгрес най-сетне. Бях готов и с екип, имам и концепция. Как да има кандидатури като няма процедура".

„За мен следващият президент на БФС трябва да бъде визионер. Има много поле за работа, но трябва да има визия накъде ще тръгне българският футбол. Трябва да върнем почтеността в управлението на БФС".

„Лигата трябва да администрира първенството. Това не може да стане бързо, защото Лигата е в замръзнал режим и не е действаща организация. За три-четири години може да се направи. Няма нужда президентите на клубовете да са в Изпълкома. Бих пледирал Конгреса да създаде лимит в мандатите. Един човек ако за 8, максимум 10 години не направи нищо съществено, никога не го прави".

„Футболната централа трябва да се съсредоточи преди всичко върху представителния отбор, върху U15, U17, U19, U21 и върху аматьорския футбол. Има предпоставката за привличането на много повече средства. Важни са пътят и структурата, а след това ще дойдат резултатите. Трябват години. От много време не виждам концепция за българския футбол".

„Нямам честта да познавам Стилиян Петров и Димитър Бербатов. Те винаги са добре дошли и трябва да се чувстват като у дома си. Мисля, че всеки би трябвало да ги иска в екипа си. Не знам дали самите те няма да се кандидатират за поста. Те са едно ново поколение, учиха се във Великобритания. Не знам какви са техните намерения. При всички случаи съм си направил екипа без тях“, каза още Иво Ивков.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти