Италия за ЦСКА-София - Рома: Фестивал на ужасите и нокаут, който не боли

Италия за ЦСКА-София - Рома: Фестивал на ужасите и нокаут, който не боли

Медиите в Италия опитват да омаловажат победата на ЦСКА-София с 3:1 над Рома в мач от шестия кръг в груповата фаза на Лига Европа. Спортните журналисти от “Гдзета дело спорт” акцентират, че поражението не е болезнено, тъй като вълците играли с много резерви и “бебета”.

Същото твърди и римският “Кориере дело спорт”, който излиза със заглавие: “Миланезе и Смолинг карат Фонсека да се усмихва. Нокаут, който не боли”.

След това вестникът допълва: Джалоросите, пълни с резерви и бебета, загубиха под проливния дъжд в София. Впечатляващи грешки на Фацио и Диавара.

Бебетата на Фонсека загубиха тежко от ЦСКА в София. 3:1 от противник, който до този оммент нямаше гол в това издание на Лига Европа. Противник, който запази всичко за мача срещу Рома и взе четири от шест възможни точки. Римляните, които вече се бяха класирали като лидери в групата, дадоха практически почивка на всички свои основни футболисти, разчитайки на резерви и млади таланти”, допълва изданието, след което продължава:

“Проблемът в мача срещу ЦСКА беше именно този: поне два от трите гола паднаха след сензационни подаръци на Диавара и Фацио. Неприемливи грешки за това ниво”, пишат още италианците, които описват играта на Рома в защита като “фестивал на ужасите”.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти