Хамилтън прави всичко по силите си да се върне за финала на сезона във Формула 1

Хамилтън прави всичко по силите си да се върне за финала на сезона във Формула 1

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се надява да се върне на пистата за последното състезание от сезона за Гран при на Абу Даби. Хамилтън не се състезава в Гран При на Сахир миналата седмица, след като се зарази с коронавирус, като това бе първата пропусната надпревара от Люис от 14 години насам.

Хамилтън заяви, че днес сутринта се е събудил в страхотно настроение и може да тренира отново, след като е прекарал нещо, което екипът му обяви като минимални симптоми на Covid-19. След като даде положителен тест след Гран При на Бахрейн, британският състезател беше поставен в карантина и за второто издание на състезанието на Сахир беше заменен от пилота на Уилямс Джордж Ръсел. Ръсел ще заеме мястото на Хамилтън отново, ако тестът му този четвъртък преди състезателния уикенд отново е положителен.

„Това определено беше една от най-тежките седмици, които съм преживявал от доста време“, обяви 35-годишният пилот на Мерцедес.

„Бях фокусиран основно върху възстановяването си, опитвах се да не излизам от форма и да бъда готов да седна отново в болида за последното състезание“, завърши британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички