В Левски очакват решение за отлагане на още 4 двубоя

В Левски очакват решение за отлагане на още 4 двубоя
Отложиха дербито ЦСКА – Левски
Отложиха дербито ЦСКА – Левски

Във волейболен клуб Левски София очакват решение за евентуално отлагане на още четири двубоя на "сините" в шампионата. Дербито между Левски и ЦСКА вече беше отложено заради забраната за участие на състезатели под 18 години.

"Вечното дерби трябваше да се играе тази сряда в зала "Васил Симов", но "червените" поискаха отлагане заради забраната за участие на състезатели под 18 години. Ръководството на нашия клуб се съгласи и на свой ред поиска нови дати за останалите 4 срещи на Левски София, които по програма трябва да се изиграят до 16 декември. Става дума за срещите с Нефтохимик 2010, Хебър, Добруджа 07 и Монтана.

Нашият отбор е най-силно засегнат от забраната за участие на играчи до 18 г., която е част от новите мерки срещу ковид пандемията. От 17 картотекирани в мъжкия отбор на "сините" 8 са непълнолетни. Така става невъзможно както воденето на пълноценен тренировъчен процес, така и участието в мачове. Старши треньорът Андрей Жеков остава без нито една реална резерва на ключовите постове разпределител, посрещач и диагонал. Очакваме решение на Националната волейболна лига в следващите дни", заявиха от Левски София.

Още от Волейбол

Виж всички