Рондо ще помага на Трей Йънг и компания

Рондо ще помага на Трей Йънг и компания

Опитният плеймейкър Рейжон Рондо ще продължи кариерата си в Атланта Хоукс, стана ясно вчера. 34-годишният пойнт гард се разбра с "Ястребите" за договор за 2 сезона на стойност 15 милиона долара. Така Рондо, който помогна на Лос Анджелис Лейкърс да спечели титлата в НБА през миналия сезон, сега ще се опита да бъде от полза на младата звезда Трей Йънг и амбицирания да играе в плейофите тим на Хоукс.

Вчера стана ясно още, че Атланта е постигнал споразумение и с още един пойнт гард - Крис Дън, който до момента бе играч на Чикаго Булс. Дън се присъединява към Хоукс с договор за 2 години на стойност 10 милиона долара, като вторият сезон е опция на играча.
Атланта напълни джобовете на Галинари
Атланта напълни джобовете на Галинари
"Ястребите" продължават да имат интерес и към ограничения свободен агент Богдан Богданович. 28-годишният гард в първите си 3 сезона в НБА бе играч на Сакраменто Кингс. Все още обаче от Атланта не са отправили официална оферта към Богданович, който се цели в 4-годишен договор на стойност 72 милиона долара. Интерес към сръбския снайпер има и от страна на Индиана Пейсърс, но "Пешеходците" могат да подпишат с него само след т.нар. sign and trade сделка с "Кралете".

Още от Баскетбол

Виж всички