Иванов: Дадох всичко от себе си – доволен, щастлив и благодарен съм

Иванов: Дадох всичко от себе си – доволен, щастлив и благодарен съм

Ивайло Иванов спечели сребърен медал на Европейското първенство по джудо в категория до 81 килограма вчера. На континенталния форум в Прага той не успя да се справи единствено със съпротивата на европейския шампион за младежи под 23 години Тато Григалашвили от Грузия. Ето какво сподели Иванов в социалните мрежи след успеха си.

 

“С времето се научих да приемам и загубите, и победите малко по-спокойно. Ивайло от преди 2-3 години щеше да се ядосва, да коментира бурно, да търси причината за “загубата” на златния медал.

Днес аз просто спечелих среброто, насладих се на момента, бях в добра форма, през целия ден имах и други лични емоции и проблеми в главата си, но наистина дадох всичко от себе си. И съм доволен, щастлив, благодарен. Защото това, което сме постигнали, е плод на много труд, лишения и борба. Всеки ден. И в пандемията, и в “нормалното” време, и когато децата са ми болни и мен ме няма, и когато не мога да се виждам с близките, за да ги опазя. Този медал си го заслужих и съм благодарен. Другия път дано е с друг цвят :)

И тези думи не означават, че приемам и съм доволен от загубата и няма да се боря за злато, но човек трябва да оценява и по-малките неща в живота си по пътя към върха.

Ивайло Иванов спечели сребърен медал на Европейското по джудо
Ивайло Иванов спечели сребърен медал на Европейското по джудо

Благодаря на всички за подкрепата, той е за вас.”


Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти