Медалите избягаха на Илиева и Герчев

Медалите избягаха на Илиева и Герчев

Две пети места постигнаха представителите на България Янислав Герчев и Ивелина Илиева в първия ден на Европейско първенство по джудо за мъже и жени в чешката столица Прага. В категория до 60 кг Янислав Герчев вече записа три победи до полуфиналите, но там отстъпи след продължение пред бъдещия шампион Роберт Мшвидобадзе от Русия. В спора за бронза Герчев загуби с "ипон" в последната секунда от Йоре Ферстретен от Белгия.

На финала в категорията Роберт Мшвидобадзе, пети в световната ранглиста, победи своя сънародник Яго Абуладзе. 31-годишният Мшвидобадзе е световен сребърен медалист за 2018 година и европейски първенец за 2017-а.

28 Интервю с Ивелина Илиева
Единствената българска представителка при жените Ивелина Илиева в категория до 57 килограма пък стартира с победа с "ипон" срещу европейската шампионка за девойки Вера Земанова от Чехия, след което наддедля над германката Тереза Щол. В спор за място на финала българката загуби от унгарката Хедвиг Каракаш, а в битката за бронза отстъпи с "ипон" пред представителката на Франция Сара-Леони Сисик.
В петък участие започват Марк Христов (73 кг) и Ивайло Иванов (81 кг). Христов ще има за съперник в първия кръг Салвадор Касес Рока от Испания, а Иванов ще стартира срещу французина Никола Шилар.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти