ФИФА: 90 процента от инфраструктурата за Световното в Катар е готова

ФИФА: 90 процента от инфраструктурата за Световното в Катар е готова

Организаторите на Световното първенство по футбол в Катар са готови с 90 процента от инфраструктурата две години преди началото на шампионата, който ще започне на 21 ноември 2022 година, обявиха от ФИФА. Три от осемте стадиона вече са напълно готови, други три са почти завършени, а още два ще бъдат завършени през следващата година.

ФИФА също така заяви, че въпреки пандемията на коронавирус на три стадиона през тази година са изиграни безопасно над 100 мача. Световната футболна централа също така отличи новото метро в Доха и разширяването на столичното летище преди Мондиала, в който феновете може дори да присъстват на повече от един мач на ден.

Генералният секретар на организационния комитет Хасан Ал Тавади каза, че проектите вече "оказват влияние върху живота на хората в области като правата на работниците, образованието и предприемачеството". Мондиал 2022 в Катар ще се проведе между 21 ноември и 18 декември, а не в традиционния си период юни - юли поради екстремните летни горещини в страната.

Още от Футбол свят

Виж всички