Стамен Белчев: Акрапович застава начело на добър отбор, дано стане шампион с ЦСКА

Стамен Белчев: Акрапович застава начело на добър отбор, дано стане шампион с ЦСКА

Бившият наставник на ЦСКА-София Стамен Белчев получи наградата за треньор на месец октомври в анкетата на пресклуб "България". Специалистът пожела шампионска титла на своя наследник на "Армията" Бруно Акрапович.

11 Стамен Белчев бе избран за треньор на месец Октомври
"Тази награда е за целия щаб, заслугата е на целия щаб. Дали има огорчение от раздялата с ЦСКА? Не, няма. Така са преценили, всичко е наред. Може утре да започна работа, може след месец, очаквам оферти. Надявам се да има проект, който да си заслужава и да се захвана за работа. Приемам нормално Бруно Акрапович, всеки след мен го приемам нормално. Отбор, който е влязъл в групите на Лига Европа, е добър, няма как да е слаб. Вече пожелах - който ме наследи, да стане шампион. Дано се случи.
Със сигурност трябва да се дава повече време на българските треньори. Показали сме, че познаваме материята и умеем да работим. Най-малко 1 година е нужна, особено, когато се сглобява нов отбор. Нужна е година търпение, за да може треньорът да наложи своя стил на работа, който е нужен. За ЦСКА е важно да побеждава навсякъде. Повечето от мачовете не ползвахме един и същ състав поради различни причини. Имаше и мачове, в които съдиите решиха да не спечелим, не искам да коментирам повече.
11 Стамен Белчев бе избран за треньор на месец Октомври
Най-добре е да се работи по-дълго в по-големите отбори (смее се). На големите отбори няма как да се откаже. Резултатите са важни, няма какво да се лъжем. Моментното състояние не е важно за дербито между Левски и ЦСКА, фаворит няма според мен. Класирането и моментното състояние е без значение.
За ЦСКА не искам да коментирам. Минали неща не искам да коментирам. Не искам да коментирам и работата на г-н Дерменджиев, не съм в кухнята. В националния отбор трябва да играят най-добрите, всеки треньор има амбиция да бъде национален селекционер, разбира се - това е най-високото стъпало в България. Надявам се в отбора да няма лобита, би било жалко, но за това трябва да питате г-н Дерменджиев. Мисля, че можехме да се представим по-добре, но имаше и обективни причини това да не се случи", каза Стамен Белчев.

Още от БГ Футбол

Виж всички