Еди Хърн: Ако Антъни Джошуа не допусне изненада срещу Кубрат Пулев, много врати се отварят

Еди Хърн: Ако Антъни Джошуа не допусне изненада срещу Кубрат Пулев, много врати се отварят

12 декември е ключова дата за тежката категория, смята мениджърът

Агентът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, определи датата 12 декември като ключова за бъдещето на тежката категория в бокса. Именно тогава британецът ще защитава световните си титли на WBA, WBO, IBF и IBO срещу Кубрат Пулев. И за разлика от други свои изказвания, този път мениджърът не бе категоричен, че Кобрата ще загуби и мачът на практика е протоколен.
Еди Хърн принуждава Кобрата да лети по-рано за Лондон
Еди Хърн принуждава Кобрата да лети по-рано за Лондон

„Ако Джошуа не допусне изненада срещу Пулев, много врати се отварят пред него. Но докато този мач не се изиграе, трябва да сме внимателни. 12 декември е ключова дата за тежката категория”, сподели Хърн.

Той направи този коментар като препратка към мач с Тайсън Фюри за пояса на WBC.

„Боб Аръм твърди, че Пулев ще нокаутира Джошуа и такъв мач няма да има. Но ако това не се случи, нямало проблем за организирането му. Явно обаче пречки съществуват, защото Фюри не може да си намери съперник за декември и търси такъв за март. Ние няма да го чакаме. Ако той направи междинен двубой, то ние ще се насочим към защита срещу Александър Поветкин”, каза още Еди Хърн.

Мениджърът сподели мнение и относно новото желание на Дионтей Уайлдър да се бие с Дилиън Уайт. Бронзовия бомбардировач предизвика Костотрошача с думите: „Пичът е обсебен от мен. Държи се сякаш сме били гаджета и после сме се разделили по кофти начин и той не може да го преживее. Може би си пада по мен или нещо, не знам. Имам списък – Анди Руис, Хелениус, Джоузеф Паркър, Усик”.
Хърн отговори: „Не виждам в този списък Джошуа. Явно Уайлдър още е доста изплашен. Няма да получи мач с Уайт. След като Дилиън бие Поветкин, той ще е на линия за бой с Фюри. Доста неща има да се случат в следващите месеци, но всичко започва от 12 декември”. Тайсън от своя страна пък е сигурен на „100 милиона процента, че ще бие Джошуа без затруднения”.
"Тема Спорт"

Още от Бойни спортове

Виж всички