Братята Бол написаха история в НБА

Братята Бол написаха история в НБА

ЛаМело Бол официално стана част от най-силната лига в света - НБА. 19-годишният тийнейджър бе избран под №3 от Шарлът Хорнетс по време на провелия се през изминалата нощ Драфт 2020. По този начин ЛаМело и брат му - гардът на Ню Орлиънс Лонзо Бол, се превърнаха в първите братя, избрани в топ 3 на Драфта в историята на Лигата.

Лонзо бе селектиран под №2 от Лос Анджелис Лейкърс през 2017-а, след като прекара една година като част от отбора на Калифорнийския университет. 23-годишният гард изкара два сезона при "езерняците", но през лятото на 2019-а бе изпратен в Ню Орлиънс като част от мегасделката за Антъни Дейвис. През миналата кампания Лонзо записа средно по 11.8 точки, 6.1 борби и 7.0 асистенции в 63 мача с "пеликаните".
ЛаМело, който си е спечелил уважението на легендата и собственик на Шарлът Майкъл Джордан, избра да загърби университета и да заиграе професионално в Европа. През 2018-а той игра за литовския елитен Приенай, а година по-късно подсили редиците на австралийския Илавара Хоукс. Там той блесна с изявите си и за 12 двубоя регистрира средно по 17.0 точки, 7.4 борби и 6.8 асистенции, печелейки приза за "Новобранец на годината".

Още от Баскетбол

Виж всички