Гледай на живо

Спартак (Плевен) с тежко гостуване на Локомотив в Мездра

От Хебър искат домакинство на 1/8-финал и 1/4-финал за Купата на CEV

От Хебър искат домакинство на 1/8-финал и 1/4-финал за Купата на CEV
Атанас Петров: Започваме да играем все по-добре
Атанас Петров: Започваме да играем все по-добре

Волейболният Хебър (Пазарджик) започва днес участието си в европейските клубни турнири. Днес и в сряда (17 и 18 ноемвру) от 18,30 часа в своята зала "Васил Левски" тимът ще се изправи срещу албанския Ерзени (Шияк) в 1/16-финалите за Купата на CEV. И двете срещи ще бъдат излъчвани на живо във фейсбук страницата на Хебър заради мерките срещу пандемията и липсата на публика.
Вижте първия съперник на Хебър в турнира за Купата на CEV
При две победи "тигрите" от Пазарджик ще се класират за 1/8-финалите, като може да спечелят отново домакинство. За такъв вариант разкри пред Дарик радио и dsport.bg бившият волейболист и национал Стоян Самунев, който сега е спортно-технически координатор на Хебър. По информация единствено Шекерджиев няма да играе в първите евромачове защото в петък срещу Пирин е получил контузия.

"Отборът е готов за евромачовете. Приемаме Ерзени в Пазарджик, защото при тях не може да се играе – първенството е спряно. Вчера правихме ПСР тестове. Всички са отрицателни. Европейската конфедерация ни пусна един доста дълъг списък с всички мерки, които трябва да се спазват при провеждането на мачовете. Доста са строги изискванията. Всеки отбор трябва да има отделен вход, медиите също. Трябва да се дезинфекцират постоянно топките. Имаме домакинско предимство, но нямаме такова на публиката. Целта е преминаване към 1/8-финалите. Могат да издам малка тайна, CEV обмислят 1/8-финалът и 1/4-финалът да се изиграят на турнир. Няколко отбора кандидадстват за този турнир, включително и Хебър", заяви Самунев пред Дарик.

Още от Волейбол

Виж всички