В Ливърпул взели много изненадващо решение относно проблемите в защита

В Ливърпул взели много изненадващо решение относно проблемите в защита
Пореден вариант за центъра на защитата на Ливърпул
Пореден вариант за центъра на защитата на Ливърпул

Ливърпул не планира да привлича нов централен защитник през януари, въпреки огромните проблеми, които се струпаха на главата на Юрген Клоп след контузии на титулярите в тази зона. Вирджил ван Дайк и Джо Гомес получиха последователни тежки травми, които ще ги извадят от строя може би до края на сезона. Жоел Матип е единственият здрав централен защитник, който традиционно е част от първия отбор, но неговите контузии също са често срещано явление през последните сезони. Заради всичко това в последните седмици се заредиха различни спекулации с имена на бранители, към които Ливърпул проявява интерес. Дайо Упамекано, Озан Кабак, Бен Уайт, Калиду Кулибали, Дейвид Алаба и Рубен Семедо са само част от тези, за които се твърди, че през януари могат да се окажат на "Анфийлд". 

Според Дейвид Орнстейн от The Athletic в Ливърпул обаче не планират да привличат по спешност нов централен защитник през януари. Авторитетният журналист твърди, че това е общо решение на шефовете и Юрген Клоп. В клуба си имат планове за лятна селекция и не смятат да се отклоняват от сценария, който следват в тази посока. На "Анфийлд" вече неведнъж показаха, особено след идването на Клоп, че не вземат необмислени решения, притиснати от ситуацията. В клуба смятат отново да постъпят така. Възможно е, ако някоя от летните цели, се окаже възможна са реализиране през януари, този план да се промени, но засега идеята не е такава, твърди Орнстейн.

Засега Клоп ще продължава да търси вътрешни решения за справяне със ситуацията, както действаше и досега. Това означава повече шансове за изява за Рис Уилямс и Нат Филипс, както и преквалифицирането на халфове като Фабиньо и Джордан Хендерсън.  

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти