Отборът на Хофенхайм е поставен под карантина

Отборът на Хофенхайм е поставен под карантина

Целият отбор на Хофенхайм е поставен под карантина до второ нареждане заради нови положителни тестове за коронавирус в клуба. Халфът Себастиан Руди, нападателят Ишак Белфоди и член на треньорския екип са дали положителни проби за Ковид-19 по време на извънредното тестване.

В края на миналата седмица Якуб Брун Ларсен, както и човек от щаба на отбора бяха изолирани, докато във вторник Роберт Сков (Дания) и Манус Дабур (Израел) също дадоха положителни тестове по време лагерите на националните си отбори.

"Не можем да обясним това, както и покачващия се брой позитивни проби. От месеци спазваме всички изисквания за хигиена по време на пандемията. Справяхме се чудесно до един момент и в момента това сега ни разтърсва изключително много", заяви спортният директор на Хофенхайм - Александър Розен.

Андрей Крамарич (Хърватия), Касим Адамс (Гана) дадоха положителни тестове през октомври, когато бяха на лагери с националните си отбори. Павел Кадержабек също е изолиран след случай на заразен с коронавирус в неговото семейство.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти