БФС отговори на кмета на Симитли

БФС отговори на кмета на Симитли
Кметът на Симитли беснее: Не може да затриете футбола в града ни!
Кметът на Симитли беснее: Не може да затриете футбола в града ни!

Спортната комисия на БФС отвърна на кмета на Симитли Апостол Апостолов, който вчера (10 ноември) остро разкритикува съдийството в България. Той се изказа против съдиите, които са ръководили срещите на местния Септември (Симитли) в последните кръгов на Втора лига.

Ето какво написаха в отговор от БФС:

"Във връзка с изказване в медийното пространство на кмета на гр. Симитли г-н Апостол Апостолов, СК при БФС счита подобен тип изказвания за неприемливи и уронващи престижа на футбола, футболното съдийство и Ръководството на БФС.

Категорично се противопоставяме на подобен род внушения (за поръчково съдийство) и принизяване на съдийското съсловие.

В своята работа СК при БФС се стреми да развива футболното съдийство, което да допринесе за повишаване имиджа на играта.

Работата на реферите на терен е човешка дейност, която носи присъщата й вероятност за допускане на грешки. От такива не са защитени и състезатели, и треньори.

По отношение на съдиите и тяхното представяне на терена се прилага стриктно и последователно Правилника на футболното съдийство, като това се случва винаги, когато са установени неточности от съдийско естество.

В заключение бихме желали отново да подчертаем разбирането си, че повишаване  качеството на футбола и съдийството е приоритет в работата на СК при БФС, за което е необходимото съдействие и разбиране от цялата футболна общественост в Република България".


Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички