Кузманов: Сбогуването с турнира е трудно

Кузманов: Сбогуването с турнира е трудно

Димитър Кузманов окончателно приключи участието си в турнира "Sofia Open" днес, след като загуби и мача си на двойки с Виктор Троицки срещу поставените под №1 в надпреварата Юрген Мелцер (Австрия) и Едуар Роже-Васлен (Франция) с 2:6, 4:6. Кузманов призна, че раздялата е трудна, но пък се надява догодина да има ново издание на турнира, в което да има и публика по трибуните.

"В първия сет бяхме малко сковани, може би малко необиграни, с оглед на това, че за пръв път играем заедно с Виктор двойки. Изправихме се срещу едни от фаворитите - първите поставени в схемата. И въпреки, че във втория сет изоставахме с 1:4 с два пробива, успяхме да изравним резултата с три почти перфектни гейма. Но тогава те показаха своя опит и класа с два блестящи ретура при сервисите на Виктор, и не ни оставиха икакви шансове. Затова те са първи поставени и мисля 8-и в света в момента", започна Кузманов.

"Сутринта с Виктор си говорехме, че те се стремят да си осигурят място на финалния "Мастърс", след като не са успели да го направят в Париж. Надявахме се, че може да има някакво напрежение в тях, тъй като всяка една победа им е ценна и важна. Но това не си пролича в хода на мача. Дори и да е имало такъв момент, се видя техния опит и класа при 4:4. Държа да отбележа, че този сет не бе изигран лошо от нас, но съперниците направиха някои блестящи точки", допълни тенисистът.

"Аз рядко имам възможност да играя в турнирите на двойки, но това не означава, че нямам качества за това. Показвал съм го не един път, особено, когато играя с някой, с когото имаме добър синхрон, както преди години със Сашо Лазов тук на "Sofia Open". Винаги съм бил отворен да играя двойки, изпитвам удоволствие и смятам, че ми се получават нещата. Затова го правя всеки път, когато имам възможност", сподели още Митко.

"Винаги сбогуването е трудно и емоционално. Тази година дори повече, особено с това, че вчера имах големи шансове да запиша първа победа в мача ми на сингъл. Играх добре. Тази една година беше почти две, тъй като турнирът се измести заради ситуацията, но най-важното е, че той се провежда. Тук е моментът да благодаря на организаторите, на спонсорите, на Българската федерация по тенис и президента господин Цветков, на всички хора в сянка. Поздравявам и всички, които спазват мерките и на хората, които следят за това. Говорихме си с останалите тенисисти, че шансовете за заразяване с тази коварна болест са минимизирани. Чувстваме се много спокойни в така наречения "балон". Раздялата е трудна заради емоциите и адреналинът, който този турнир дава. Надявам се той да продължи и занапред. Голямо удоволствие е да играеш пред родна публика. Този турнир е важен и за българския спорт. Дано догодина ситуацията е нормална и хората да могат да дойдат и да се насладят на тези играчи, завърши Кузманов.Още от Тенис

Виж всички