Гледай на живо

Контролна среща: Локомотив (Пловдив) - Марица 0:0

Не позволиха на Мунир да играе за Мароко

Не позволиха на Мунир да играе за Мароко

Бившият испански национал Мунир ел Хаддади загуби второ обжалване да започне да играе за националния отбор на Мароко. Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана отхвърли молбата на полузащитника да облече екипа на родината на родителите си още този месец и да участва в квалификациите за Купата на африканските нации.

25-годишният футболист на Севиля се надяваше да се възползва от новите смекчени правила на ФИФА, които позволяват на играчи да сменят националността, която представят, дори и да имат участие в официални мачове за други отбори. През 2018 година КАС отхвърли искане на Мароканската футболна федерация Мунир да играе на националния тим на световното първенство в Русия.

Случаят през 2018 година обаче бе в основната на решението на ФИФА да промени правилата. През 2014 година Мунир игра за представителния тим на Испания в европейската квалификация със Северна Македония, а през септември 2016 година за последно игра за националния тим на Испания до 21 години, само дни след навършването на 21 години. Именно поради тази причина КАС отхвърли искането на родения в Испания мароканец: "по времето, на което е бил селектиран за последния си официален мач по какъвто и да е бил футбол за настоящата си асоциация, играчът не трябва да е навършил 21 години", казва правилникът на ФИФА.

Още от Футбол свят

Виж всички