ФИФА отказа на Мунир ел Хаддади да играе за Мароко

ФИФА отказа на Мунир ел Хаддади да играе за Мароко
ФИФА отхвърли искането на Мароканската футболна федерация да позволи на Мунир ел Хаддади да играе за националния отбор на страната. Нападателят бе смятан за един от най-големите таланти в школата на Барселона и през 2014 година бе извикан в националния отбор на Испания, за който взе участие в един официален квалификационен мач като резерва.
В момента обаче 25-годишният Ел Хаддади, който е част от Севиля, няма големи шансове да облече отново фланелката на "Ла Фурия", което е и причината от мароканската федерация да поискат да го привлекат в националния отбор.
През миналия месец ФИФА облекчи процедурата за смяна на националността на футболистите и сега се очаква Мароканската футболна федерация да обжалва отказа пред Спортния арбитражен съд в Лозана. Сред новите условия са футболист да не е играл повече от три пъти за друга държава; никой от тези мачове да не е бил на голям турнир; да са минали поне три години от послендата му изява за предишния му национален отбор; играчът да не е представлявал другата страна, след като е навършил 21 години - все условия, които Ел Хаддади покрива.
Мунир ел Хаддади е роден в Испания, но има марокански произход.

Още от Футбол свят

Виж всички