Тайсън Фюри разкри, че скоро ще обяви съперника си за декември

Тайсън Фюри разкри, че скоро ще обяви съперника си за декември

Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет Тайсън Фюри разкри в социалните мрежи, че няма търпение за предстоящата си на 5 декември битка и скоро можем да очакваме “големи новини”. Това най-вероятно означава, че след няколко дни ще бъде ясен съперникът на непобедения британец.

Мениджърът Боб Аръм вчера в авторитетната специализирана медия BoxingScene обяви, че възможните варианти за противник на Фюри са Карлос Такам и Аджит Кабайел. 

Такам е доста по-популярен сред боксовите фенове, като върхът в кариерата му до момента бе битката за световните титли срещу Антъни Джошуа през 2017 година. Тогава той бе резерва на контузения Кубрат Пулев. Такам обаче има и поражение от Дерек Чисора непосредствено след това, но пък е спечелил последните си четири битки и е с респектиращата статистика от 39-5-1. Такам има поражения още от Джоузеф Паркър и Александър Поветкин. 

Кабайел е германец, който натрупа популярност с успех именно над Чисора през 2017-а, само че след това така и не можа да надгради реномето си. 

Още от Бойни спортове

Виж всички