Гледай на живо

Ботев (Пд) победи Славия и грабна бронзовите медали, Левски този път загуби от Лудогорец, ЦСКА - София не вкара гол и във Варна

Клоп: Ще чакаме Вирджил, както добра съпруга чака мъжа си, който е в затвора

Клоп: Ще чакаме Вирджил, както добра съпруга чака мъжа си, който е в затвора

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи първия си коментар след потвърждението на неприятната новина за тежката контузия на Вирджил ван Дайк. Холандецът е със скъсани кръстни връзки и скоро трябва да се подложи на операция. От "Анфийлд" отказват да поставят срокове за неговото възстановяване, но е много вероятно Ван Дайк да пропусне целия оставащ сезон.

"Все още не е ясно кога точно ще бъде операция. Някои неща обаче са ясни и едното от тях е, че той ще отсъства известно време. Не искаме да поставяме никакви времеви рамки, защото всеки играч е различен. Но той ще бъде аут достатъчно дълго време.

Вирджил ще го преодолее, на 100%. Ако искате, можем да кажем, че днес вече е първият ден от неговото възстановяване. Той е ОК. Играчите винаги обичат по-скоро да са сами в такъв момент, особено в началото. Достатъчно дълго съм в тази работа, за да знам това. Аз самият съм имал точно същата контузия. Тогава не ти се говори много. Но ние, разбира се, сме е непрекъснат контакт. По всяко време сме на разположение за него и той го знае. Ще го чакаме, както добра съпруга чака мъжа си, когато той е в затвора. Междувременно ще направим всичко, което можем, за да го улесним максимално", коментира Клоп.

Още от Футбол свят

Виж всички