Гледай на живо

Георги Йорданов - Ламята и Йордан Юруков гости в "Студио Дерби"

Дерик Роуз отново е цел на Лейкърс

Дерик Роуз отново е цел на Лейкърс

Лос Анджелис Лейкърс не успя да си уреди услугите на гарда на Детройт Пистънс Дерик Роуз в началото на годината, но според източник от НБА в момента има отворена вратичка към евентуална сделка между двата отбора. Генерален мениджър на тим от Източната конференция, пожелал анонимност, сподели каква е ситуацията с възможното привличане на Роуз в Лос Анджелис.

“И двете страни не бяха склонни да осъществят сделка през януари”, споделя генералният мениджър, цитиран от Heavy.com. “Според мен Лейкърс не искаха да правят сериозен ход, защото мислеха, че ще си намерят по-добра оферта чрез пазара за свободни агенти. От другата страна Пистънс не искаха да се разделят с Дерик, защото той беше щастлив там. За Лейкърс Роуз беше страничен вариант - щяха да участват в потенциална сделка, само ако Клипърс, Бъкс или Нъгетс също направят крачка към него. Така че интерес имаше, но не беше сериозен. Сега всичко е различно - и двете страни са в състояние да сключат сделка”, добавя източникът.

Роуз, който навърши 32 години на 4 октомври, реално няма какво повече да даде на организация като Детройт, която трябва да навлезе в обновителен режим. През миналия сезон най-младият носител на MVP наградата затвърди добрата си игра и бе един от лидерите на Пистънс със средно по 18.1 точки, 2.4 борби и 5.6 асистенции. Отборът му обаче разочарова и спечели само 20 победи от 66 мача, а по средата на сезона се раздели с двама от най-важните си играчи - Реджи Джаксън и Андре Дръмънд.Derrick Rose: Found it 'Super Awkward' Playing With LeBron JamesНастоящият договор на Роуз приключва след края на следващия сезон, като гардът трябва да получи $7.6 милиона за стартиращата в началото на новата година кампания. Ако Ражон Рондо реши да не продължи кариерата си под ръководството на Франк Вогъл, то има вероятност да видим Дерик Роуз и ЛеБрон Джеймс в един отбор отново. Двамата играха заедно за кратко в Кливланд по време на сезон 2017/18, но по време на трансферния пазар през февруари Роуз бе изпратен в Юта Джаз. 

Още от Баскетбол

Виж всички