Словакия иска Върба за национален селекционер

Словакия иска Върба за национален селекционер
Десподов: Разбирам феновете, но не съм предал никого! ЦСКА винаги ще остане нещо много специално за мен (видео)
Десподов: Разбирам феновете, но не съм предал никого! ЦСКА винаги ще остане нещо много специално за мен (видео)

Макар и да е на бараж за Евро 2020 срещу Северна Ирландия, футболният съюз на Словакия възнамерява да смени селекциионера. А кандидат номер 1 за наследник на Павел Хапал е треньорът на Лудогорец Павел Върба, пише изданието Sport.sme.sk. Президентът на федерацията Ян Ковачик е изготвил списък с шест имена, като съвсем скоро трябва да обяви новия наставник, тъй като плейофът със северноирландците е на 12 ноември. 

Силният човек в словашкия футбол е много недоволен от бледото представяне на националния тим. В полуфиналния плейоф Словакия би с дузпи Ейре, а след това загуби от Шотландия (0:1) и Израел (2:3) в турнира за Лигата на нациите. И за да не изпусне златния шанс за класиране на еврофиналите, Ковачик е решил да смени селекционера и да не предприема рискове.
"Върба е традиционен какдидат за поста. Преди 8 години той беше първият избор за селекционер, но ръководството на Виктория (Пилзен) не го пусна. Сега 56-годишният Върба е начело на Лудогорец и спечели титлата на България още в първия си сезон. Има първи места с Жилина в Словакия и три с Виктория (Пилзен) в Чехия. Въпреки че е чех, той познава много добре словашкия футбол. Освен че води Жилина, през 2006 и 2007 г. бе помощник на Ян Коциян в националния тим. Бил е начело на Чехия, като класира отбора на Евро 2016. Той е опитен, успешен и уважаван", пише Sport.sme.sk.

Останалите пет варианта са Щефан Таркович, Адриан Гуля, Мартин Шевела, Ян Козак-младши и Владимир Вайс-старши.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти