Антъни Дейвис се отказва от опцията в договора си

Антъни Дейвис се отказва от опцията в договора си
Една от двете супервезди в състава на новия шампион на НБА Лос Анджелис Лейкърс - тежкото крило-център Антъни Дейвис, ще откаже опцията за последната година от договора си, съобщава авторитетният НБА инсайдър от The Athletic Шамс Чарания. Опцията е на стойност 28.7 милиона долара. Дейвис планира да подпише нов договор с “Езерняците”, но в следващите седмици той и агентът му Рич Пол ще вземат решение какъв тип контракт устройва най-много 27-годишния играч.
Една от опциите пред Дейвис е да подпише договор за 1+1 години (на обща стойност 68.1 млн. долара), като това ще му даде възможност да стане свободен агент отново през 2021. Друг вариант за суперзвездата е да подпише контракт за 2+1 години, което пък би му позволило да стане свободен агент през 2022. Тогава той ще е със статус, който би му дал възможност да подпише 5-годишен договор на обща стойност 253.75 милиона долара, ако таванът за заплатите на отборите е 125 милиона долара през 2022.
Рондо се отказва от ветеранския си договор с Лейкърс
Рондо се отказва от ветеранския си договор с Лейкърс
Дейвис е с основен принос за първата от 10 години титла в НБА на Лейкърс, която тимът от Калифорния спечели след успех с 4:2 победи срещу Маями Хийт на финала.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти