Антъни Дейвис посвети спечелената титла на Коби Брайънт

Антъни Дейвис посвети спечелената титла на Коби Брайънт

Баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс Антъни Дейвис посвети спечелената титла в НБА на загиналия през януари при катастрофа с хеликоптер бивш играч на тима Коби Брайънт. Тази нощ Лейкърс станаха шампиони на НБА за 17-и път в историята си, след като победиха в шестата среща на финала Маями Хийт със 106:93.

"След тази трагедия всички искахме да го направим за него. И не го подведохме. Щеше да бъде чудесно, ако бяхме успели да спечелим титлата в петия мач, когато играхме с екип, посветен на Брайънт. Знам, че той ни гледа и се гордее с нас. Знам, че съпругата му Ванеса се гордее с нас. Това означава много. Той беше по-голям брат за всички нас и ние го направихме за него", каза Дейвис.

На 26 януари частният хеликоптер с 41-годишния Брайънт на борда се разби край Лос Анджелис. Пилотът и всичките осем пътници загинаха, включително 13-годишната дъщеря на баскетболиста - Джиана.

Коби Брайънт е петкратен шампион в НБА с Лос Анджелис Лейкърс, а през 2008 година спечели наградата за най-полезен играч в НБА. През 2009 и 2010 стана MVP на финалите в Лигата.

Като част от отбора на САЩ Брайънт спечели две олимпийски титли (2008, 2012). Той е четвъртият най-резултатен играч в историята на НБА (33 643 точки) и е играл 18 пъти в Мача на звездите в НБА.

Още от Баскетбол

Виж всички