Гледай на живо

Аматьорският футбол отново е тук - вижте всичко най-интересно преди първия кръг в "Часът на Трета лига" с гост Стефан Дамянов

Оливера Йевтич: Този мъж можеше да ме убие!

Оливера Йевтич: Този мъж можеше да ме убие!

Сръбската атлетка Оливера Йевтич коментира инцидента на маратона на София в неделя. Участничката на пет Олимпиади беше грубо изблъскана и повалена на паветата на площад площад "Княз Александър Батенберг" при старта на 10-километровата дистанция. Впоследствие стана ясно кой й стори това - Боян Вачев, който вече е задържан.

Виновникът за инцидента на Софийския маратон проговори
Виновникът за инцидента на Софийския маратон проговори

"Не ми се мисли как можеше да завърши всичко. Този мъж можеше да ме убие! Ако бях ударила директно главата си на паветата, това със сигурност щеше да сложи край на живота ми! Извадих късмет, че до мен имаше мъж и си паднах на бедрото", коментира Йевтич. 
"В онзи момент започнах да крещя "Главата ме боли, главата ме боли!". Мислех, че това са последните ми думи. Медицинският екип бързо стигна до мен и ми оказа първа помощ", разказа сръбкинята пред alo.rs.

43-годишната Йевтич е убедена, че Вачев я е атакувал умишлено. "Видях видеото как минава през останалите, той атакуваше мен. Почувствах животински инстинкт в момента, в който ме изблъска. Човекът може би тежеше повече от 100 килограма. Искам да знам причината да ме атакува толкова грубо. Той сякаш се стремеше да ме нарани", добави тя.

"В крайна сметка важното е, че нямам счупвания, но главата ми все още ме боли", каза още Йевтич.

"Питам се дали съм сторила нещо нередно в живота си. Не знам дали има някакъв интерес към мен, но съм сигурна, че се е упражнявал как точно да ме атакува", добави сръбкинята.

"Голям пропуск на организаторите. Той е завършил състезанието. Не ми е ясно как никой не го е задържал при финиширането му. Вярвам, че българската полиция ще разреши случая. Християнско е да се прощава, бих приела извинението му, но искам да знам истинската причина за грубото му действие", каза още Йевтич.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти