Виновникът за инцидента на Софийския маратон проговори

Виновникът за инцидента на Софийския маратон проговори
Министърът на вътрешните работи е сезиран по случая с Оливера Йевтич
Министърът на вътрешните работи е сезиран по случая с Оливера Йевтич
Предизвикалият скандал по време на Софийския маратон Боян Вачев излезе от анонимност и изпрати до медиите позицията си за неприятния инцидент с негово участие. Както е известно, той събори на старта сръбкинята Оливера Йевтич, която не успя да финишира на дисциплината 10 км.

Йевтич е участничка на шест олимпийски игри. Тя бе сред големите фаворитки за победата в бягането. След като пострада, сръбкинята сподели, че не вярва грубото изблъскване да е дело на нейни конкурентки.
Ето какво написа по повод грозната случка самият Вачев. Публикуваме неговото мнение без редакторска намеса.

"Уважаеми представители на медиите,

Тъй замесихте името ми в множество хипотези за преднамерено нападение над състезател, искам да използвам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил умишлен и не съм имал користни цели. Не познавам лично пострадалата Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието. Обществените съмнения, че съм бил финансово мотивиран от трето лице са напълно неверни и дълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания отправени към мен в социалната мрежа не смятам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция. Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго след като се случи. Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на аматьори и професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите. Желая бързо възстановяване сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички".

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти