COVID-19 с първи удар по волейбола за новия сезон

COVID-19 с първи удар по волейбола за новия сезон

Отлагат със седмица турнира в Монтана, Суперлигата трябва да започне на 31 октомври

Пандемията от коронавирус нанесе тежки щети по глобалния спорт, разпалвайки се в началото на пролетта. Заразата се стовари с пълна тежест и върху България, в това число и родния волейбол. Възникналата сложна ситуация докара нещата дотам, че за първи път историята да бъде прекратено първенството и редом с това Суперлигата да се сдобие със служебен шампион в лицето на Нефтохимик, бе да се изиграе нито един мач от плейофите.
Монтана чака отлагане на първия турнир в НВЛ
Монтана чака отлагане на първия турнир в НВЛ
Надеждата, че с напредване на времето ситуацията ще се нормализира, изглежда е напът да се изпари с началото на есента. И макар още да не сме навлезли във фаза на обявяване на нова извънредна ситуация със затваряне на градове и подобни черни краски, COVID-19 отново започна да се настанява в съзнанието ни.
Вирусът нанесе първи удар по волейболното първенство още преди то да е започнала.

“Тема Спорт”

научи, че наличието на 5 заразени в Монтана от миналата седмица е довело до решение за отлагане на един от четирите турнира, определящи участниците в първата и втората осмица на Суперлигата.
Надпреварата, в която ще играят домакините, Марек, Славия и Ботев (Луковит) няма да се проведе в периода 13- 15 октомври. Вместо това тя е преместена със седмица и ще бъде между 19 и 21 октомври. Победителят се класира за елита на Суперлигата, вторият и третият ще играят допълнителен бараж, а четвъртият отива във втората осмица.
18 Пресконференция на НВЛ и новия председател Атанас Гаров
Въпреки отлагането на турнира първенството се очаква да започне по график. Стартът на основния етап от сезона е плануван за 31 октомври. Останалите 3 потока засега запазват своите дати. Те ще се проведат в Бургас, Пазарджик и Добрич през следващата седмица.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти